Why I started Frank.
Ja waarom eigenlijk? Ik was al fotograaf. Ik had al een site... Maar er miste iets fundamenteels in mijn WHY. Ook merkte ik dat klanten soms niets met een fotoserie deden, het werd soms nergens gepubliceerd... waarom niet? Er was dan iets wat mij op te lossen leek: "de site is niet af, ik heb nog geen ... (vul in), ik heb geen tijd" en zo meer. 

“Zonde toch? Investeer je als ondernemer in mooi beeldmateriaal, staat het vervolgens offline in een mapje in plaats van dat het je aan klanten helpt! Met name jammer als je juist iets zinnigs doet waar de mensheid beter van wordt.”

Dus als je zo iemand bent, laat me je helpen je wensen waarheid te maken. Die plannen zijn best haalbaar! Je hoeft het alleen maar te doen :)

Dat hoeft echt niet ten koste van jezelf. ​Sterker nog - zonder jou is er geen bedrijf! Het meest belangrijke voor een zzp'er is dus eigenlijk zelfzorg! Onderschat het niet, dat wanneer jij je goed voelt, de zaken direct beter gaan. 


dat was ik zelf even vergeten.


Na onze reis vond ik een parttime baan naast mijn fotowerk - even sparen voor een leuke bruiloft, en geen geldstress. Een geweldige bruiloft was het.

Een (door mijn oom) handgemaakte jurk, tweedehands aankleding, biologische lekkernijen, midden in het bos uit mijn kindertijd: een onbetaalbare ervaring. Diep in de nacht je eigen broodjes bakken boven een kampvuur en zoveel heerlijke momenten, ik kan er wel een apart blog over schrijven ;)


Maar het bleek nog geen half jaar later wel erg veel geweest te zijn, al dat werk en al die avonturen. Met name de parttime baan vergde teveel van mij, naast mijn passie als fotograaf. Een wereld waar je altijd bereikbaar moet zijn, waar weinig structuur was en niemand leek te luisteren naar mijn behoefte aan strategie & duidelijkheid - het werd mij ineens teveel.

In een paar weken tijd ging ik van een klein conflict op de werkvloer naar een soort kasplant op de bank bij de kat. Ik kon niets meer, ook freelance lag alles stil. Ik, die unstoppable was!

Het acceptatieproces duurde een paar maanden. Toen ik eindelijk begreep hoe moe ik eigenlijk was, dat ik niet meer hardop kon praten en dat ik tranen in mijn ogen kreeg bij de gedachte aan traplopen.


toen pas, stortte ik écht in.

Als je al tot hier hebt doorgelezen, dankjewel voor het vertrouwen! Ik ben bijna

klaar met 'klagen' ;)


Ik kon niet dieper, en de weg terug omhoog duurde zó lang. Een burn out (en eigenlijk aanvullend: een depressie met een geïntegreerde angststoornis) is lastig uit te leggen. Zelfs nu ik erop terug kijk vind ik het soms vreemd klinken. Maar het bestaat. En het overvalt je volledig. 

Tegelijk is het zo ontzettend leerzaam dat ik er uiteindelijk dankbaar voor kan zijn, dat zoiets me overkwam. Het maakt echt dat je veel dingen opnieuw gaat bekijken, met andere ogen ziet. Een besef wat daarvoor niet mogelijk was, over wat waarde heeft. Er zijn vast andere manieren om hierachter te komen, maar dit was mijn weg... dit IS mijn weg. ​


“Ook al kom ik van een biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf, ik was toch even vergeten hoe belangrijk onze aarde is. Opgeslokt door de moderne wereld met alle mogelijkheden en "fear of missing out".
Terug naar de basis, dat moest ik. Echt terug naar START. Wat zijn mijn waarden? Waar leef ik voor? ”

Eigenlijk was het snel duidelijk welke kant ik op wilde, de fotografie moest blijven en zinvoller beeldmateriaal gaan voortbrengen. Toch in de voetsporen van mijn ouders treden, op mijn eigen manier een steentje bijdragen.


Maar weer in jezelf leren geloven, vertrouwen, durven het risico te nemen opnieuw te beginnen... en dan loslaten wat iedereen erover zal denken - dat is een pittig proces. Eigenlijk is het ook nooit klaar, je blijft ontwikkelen. Toch is het op een dag tijd om ervoor te gaan. Gewoon in het diepe springen.


Hier ben ik dan:


"open and direct in speech & writing, to the point and undisguised"

Het zijn veel woorden voor een beetje brutaal durven zijn: frank. ​Geen poespas en geen sausjes.


Mooie foto's die echt laten zien wie je bent en wat je biedt. Dat kan ik voor jou doen!


Ik zoek het overzicht, ik ben assertief, gek op details en analyseren... kritisch, creatief en oplossingsgericht. Ik wil altijd alles fixen. Mijn eerste reactie is meestal "dat doen we meteen even" - NU.


Daarom wil ik graag naast mijn camera ​ook mijn energie inzetten om (startende) duurzame of sociale ondernemers te helpen hun missie een succes te maken! 

Ja, en moet je mij dan advies laten geven, ik - die zelf omviel? Dat is het nou juist:

je leert er zo veel van dat ik nu wel durf te zeggen - JA. Dat is een prima plan.


Het overkomt mij niet meer, en ik weet ook voor anderen vaak goed aan te voelen waar voor hen de lat ligt. Of ze er een tandje bij kunnen, of juist even gas terug mogen nemen. Ik ga minder 'hard' dan voordat ik ziek werd, maar ik ben weer net zo besluitvaardig & doortastend!


Weet je niet waar je moet beginnen? Dan ondersteun ik je bij het bepalen van de prioriteiten en wellicht bij het maken van een planning.

Zeker als het werk dicht bij je hart ligt is het soms moeilijk om iets aan de kant te schuiven, alles wat je doet is belangrijk!

En de dingen die het meeste moeite hebben gekost zijn niet perse het beste geworden: "kill your darlings" en ja, dat vind ik zelf natuurlijk ook wel eens lastig.


Het is voor jezelf vaak lastiger een keuze te maken dan voor een ander. Herkenbaar, en daarom heb ik zelf ook een coach om mee te sparren, daar is niets vreemds aan.

Hardop in gesprek kom je zoveel verder dan die cirkeltjes blijven draaien in je hoofd.


Ik help je graag bij het doorhakken van knopen!


Misschien ben je zo iemand die alles juist geordend heeft en nu denkt, ik red me. Ik ben alleen onzichtbaar.

Dan maak ik graag foto's voor jou, van je dienst of product, van je werkwijze en van jouzelf!

Je boodschap is zichtbaar zoveel makkelijker te verkopen, mensen kijken 2 seconden naar een foto en beslissen dan of ze jouw introductie gaan lezen. Of ze doorklikken naar je aanbod. En wanneer jouw bedrijf bijdraagt aan een rooskleurige toekomst voor de aarde & de gezondheid van de mens, kan ik echt niet wachten om je daarbij te helpen!


Weet je niet zeker of je er al klaar voor bent? Durf je nog niet in het diepe te springen?

Geef je dan op voor een GRATIS kennismaking.

Het lijkt me leuk je te ontmoeten wandelen langs zee is voor iedereen lekker!