Who is Renée?

Wat drijft mij? waar kies ik voor? Waar ga ik van 'aan'?


Renee Doorn
Van buiten struinen bijvoorbeeld :) Any season!


Mezelf omschrijven in 5 kernwaarden vind ik echt onmogelijk. Ik hou van zoveel! Er is zoveel belangrijk voor me. Misschien is dat prima, gewoon onderdeel van wie ik ben: veelzijdig. Een beetje een multi-meisje.

“Avontuurlijk. Gelijkwaardig. Openheid. Zelfkennis. Ontwikkeling. Betrokkenheid. Communicatie. Plezier. Eigenheid. Eerlijkheid. Energiek. Vindingrijk. Optimisme. Uitdaging. Verbinding. Waardering. Waarheid.”

Of heb ik gewoon last van #keuzestress en ben ik bang dat jullie me verkeerd zullen inschatten als ik sommige woorden weglaat? Lastig te zeggen. Gelukkig ben ik eigen bazin en mag ik gewoon 17 waarden belangrijk vinden als dat voor mij werkt ;)


Het één is van belang in mijn privé leven, het andere telt vooral in de fotografie als beeldmaker en tot slot zijn er waarden die ik juist onmisbaar vind bij het ondersteunen van ondernemers als aanjager. Het ís gewoon best gevarieerd, wat sommige van jullie (zeker de creatievelingen) misschien wel zullen herkennen?


Dat was overigens leuk om te merken in mijn #KernTalentenAnalyse: ik hou van kennis "in de breedte" vergaren, van veel onderwerpen iets weten en daardoor connecties leggen die misschien niet voor de hand liggen maar waardevol zijn!

Kan ik echt iedereen aanraden eigenlijk, zo'n analyse. (bij deze! Uiteraard is dit niet gesponsord maar mijn oprechte mening) Wat vind je nou leuk om te doen vanuit je core?

Dat vergeten mensen soms. Ik zat er wel dichtbij, maar om te lezen wat ik combineer & waar voor mij de risico's liggen was zo verhelderend en nuttig!

Een van de gevaren schuilt bij mij juist in het niet té lang diep gaan in één onderwerp, zodat ik tijd overhou om me korter in diverse vakgebieden onder te dompelen - omdat ik juist daar weer energie van krijg!


“Lang heb ik gedacht dat ik lui was, omdat ik het na een tijdje 'wel had gezien' met een onderwerp. Dan wilde ik door naar het volgende. Pas nu begrijp ik dat het een power is, geen zwakte. Want door alles te combineren wordt gezegd dat ik snel verbanden zie en connecties leg!”

Oh ja, wie ik verder ben.


Even naast dat "profileren en te positioneren" terwijl je authentiek wil blijven en ook sympathie moet opwekken, zucht. Ik had al gekozen, ik doe alles lekker frank. Dus gewoon eerlijk en dan beslissen jullie maar zelf of ik dan merk-waardig ben! ;)


Nostalgische route, kindertijd!


De foto hierboven is gemaakt op een wandelpaadje wat om de akkers ligt van de boerderij waar ik opgroeide. Een kindertijd zonder televisie, maar met boomhutten, dieren en simpelweg spelen met de natuur. Dat zit echt in m'n genen. Buiten leven.


Natuurlijk vond ik het in mijn pubertijd echt onmenselijk dat wij geen videorecorder hadden en dat ik geen scooter mocht, maar wat ben ik daar nu dankbaar voor.

Uiteindelijk neem je die normen weer mee in je verdere leven, na een paar jaar frikandellen met mayo vind je toch je weg wel terug naar 'met de paplepel ingegoten' havermout & bulgur.


Waar ik voor sta.


We eten #biologisch, maar er gaan ook wel gangbare producten in het mandje. We scheiden ons afval, maar we hebben dus inderdaad afval. #wastefree is hier nog niet helemaal aan de hand. Ik wil het goed doen en tegelijk flexibel blijven. Het mag geen verplichting worden en radicaliseren is voor elk onderwerp een stap te ver - denk ik. Je leven en waarden mogen geen straf worden.

Ook Marieke Eyskoot (heldin) beaamt dit (onder andere). Perfect is eigenlijk onmogelijk, het goed doen is genoeg. Fijn om te horen! (zei ze in een podcast met Growthinkers, nog altijd te beluisteren op Happinez)


Een paar keer per week zie ik de zee, maandelijks vind je mij in een museum (hulde aan de jaarkaart!), een paar keer per jaar ga ik eens naar een concert of iets met een dansvloer en soms ga ik de grens over om andere landen te ontdekken, momenteel allemaal binnen Europa. Balans na de grote trip van 2015.


Onze halve #wereldreis hebben we namelijk zoveel mogelijk over land gedaan. Her & der was een vlucht onvermijdelijk, met als pijnlijkste om toe te geven de terugweg van Sydney naar Amsterdam. Gelukkig namen we op de heenreis eigenlijk bijna alleen maar treinen!


Ons huishouden is een creatieve verzamelplaats van tijdens reizen gevonden schatten; elk oppervlak is gevuld met kristallen, kunst, schelpen, ansichtkaarten en een kast vol boeken...

We hebben door het hele huis planten, veel plekjes voor de kat en overal liggen stiften & potloden zodat mijn man zijn ingevingen op papier kan zetten. Hij is tattooeur en illustrator. (prachtig, dat Belgische woord voor het beroep tatoeëren, hierbij mijn stem om dat over te nemen in Nederland).


Zo. Nu weet je wel aardig wie ik ben en waar ik voor kies, toch? En of het bij jouw normen & waarden past? Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar meer?

Stuur me gerust een berichtje met je vragen naar hi@frankbyrenee.nl


PS. Deze foto is van een maandje of twee geleden, toen de bomen nog kaal waren... inderdaad. En ik ben blij dat ze nu weer groen zijn, maar hey! Het gaat zo snel als het gaat - m'n derde blog is nu af.